Blog

Flair Enthalpy

Rekuperačné jednotky s entalpickým výmenníkom

Brink Climate Systems vyrába rekuperačné jednotky s plastovým protiprúdovým výmenníkom a vybrané modely i vo verzii s protiprúdovým entalpickým výmenníkom. Svoje výrobky s entalpickým výmenníkom rady Renovent Excellent rozšíril o jednotky Flair 325 Enthalpy a Flair 400 Enthalpy.

Entalpické výmenníky nájdu svoje uplatnenie v obytných budovách, v ktorých je potrebné zvýšenie relatívnej vlhkosti, napr. v dlhotrvajúcom zimnom období. Výhody prinášajú i pri letnej prevádzke.

Výhody prenosu vlhkosti

Štandardný výmenník tepla slúži na rekuperáciu tepla. Vďaka špeciálne vyvinutej polymérovej membráne v entalpickom výmenníku sa okrem tepla rekuperuje i vlhkosť. Množstvo prenesenej vlhkosti závisí od relatívnej vlhkosti vnútorného i vonkajšieho vzduchu a môže dosiahnuť až 60%. Tým sa zabráni príliš nízkej vlhkosti v interiéri, najmä vo veľmi chladných zimných mesiacoch alebo pri náhlom ochladení.

Letná prevádzka

Entalpický výmenník je tiež vhodný pre použitie pri vysokých vonkajších teplotách a vysokej vlhkosti vzduchu. Nadbytočná vlhkosť vonkajšieho vzduchu je prenášaná do suchšieho odpadového vzduchu. Entalpický výmenník taktiež šetrí energiou pri zapnutej klimatizácii, pretože na schladenie suchého vzduchu v miestnosti je potrebné vynaložiť menej energie ako na schladenie vlhkého vzduchu. Napríklad pri podlahovom chladení môže byť  zvýšená kapacita chladenia, pretože rosný bod je nižší pri nižšej vlhkosti.

Rekuperačné jednotky Flair Enthalpy sú zaradené do energetickej triedy A+

Certifikáty:

Flair 325 Enthalpy

Flair 400 Enthalpy